Jihlava osvojila bod u Pragu protiv Sparte

Gosti vodili 2:0 do 74. minute

Jihlava osvojila bod u Pragu protiv Sparte

Edmir Škorić

Sparta nije uspjela da u 25. kolu češkog prvenstva, pred svojim navijačima u Pragu, savlada Jihlavu.

Sparta i Viktoria Plzen se bore za titulu, pa je ovaj remi Sparte skoro ravan porazu, iako se do kraja igra još pet kola i činjenica je da će Plzen na teško gostovanje kod trećeplasiranog Jabloneca. 

 

Do 65. minute u Pragu su večeras mreže mirovale i bila je to jedna dosadna utakmica bez previše prilika. A onda se otvorilo... 

 

U 65. minuti jedan igrač u žutom (gostujućem) dresu ubacuje loptu s lijeve strane po zemlji, Jiri Jarošik je želio izbiti u korneru, no savladao je svog golmana za slavlje gostiju. Dvije minute kasnije, brza kontra Jihlave, Lukas Vaculik je strijelac za 0:2.

 

Činilo se da Sparta neće moći da se vrate. U jednom minutu postigli su domaći dva pogotka (74. i 75.) te učinili kraj utakmice neizvjesnim. Strijelci su bili David Lafata i Roman Bednar, no do kraja utakmice rezultat se više nije mijenjao.

 

U petak, u nešto ranijem terminu, odigrana je još jedna utakmica 25. kola. Dukla i Sigma su u Pragu remizirali s nepopularnim rezultatom 0:0.

 

Češka liga, 25. kolo:

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Dukla - Sigma 0:0

Sparta - Jihlava 2:2 (Lafata 74, Bednar 75/ Jarošić 65 - ag, Vaculik 67)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.