Joachim Low neće spavati kada vidi Saneovu statistiku

Briljirao ove sezone

Joachim Low neće spavati kada vidi Saneovu statistiku

Endin Čaušević

Selektor reprezentacije Njemačke, Joachim Low, danas je šokirao fudbalsku javnost nakon što je saopštio da se Leroy Sane nije našao na spisku igrača koji će igrati na Svjetsko prvenstvo.

Low je danas saopštio spisak od 23 igrača na koje će računati na Mundijalu u Rusiji, a veliki šok za sve bio je zbog odluke da mjesto na spisku nije imao Leroy Sane. Ovaj 22-godišnji fudbaler je odigrao fantastičnu sezonu u Manchester Cityju i sigurno da niko nije mogao ni sanjati da neće ići na SP.

Međutim, selektor Njemačke odlučio je da Sanea ostavi kući, a njegovo mjesto dobio je Julian Brandt. Sigurno da je ova odluka uzdrmala igrača Cityja, ali i njemačku javnost jer je Sane vjerovatno u najboljoj formi u svojoj selekciji.

Statistika Sanea iz minule sezone u dresu kluba s Etihada je prosto nevjerovatna i sigurno će proganjati Lowa ukoliko ne ostvari cilj u Rusiji. Sane je ove sezone učestovao kod 33 gola engleskog kluba (14 golova i 19 asistencija) što je više od bilo kojeg njemačkog igrača iz liga petice.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Također, Sane je bio jedan od samo pet igrača koji su ove sezone u Premiershipu uspjeli da postignu preko deset golova i upišu preko deset asistencija, a to je postigao sa znatno manjom minutažom od ostalih. Ipak, i pored svega toga nije imao mjesta u ekipi Njemačke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi