Joakim Noah propušta i Svjetsko prvenstvo
Foto: EPA

Francuzi bez Noaha

Joakim Noah propušta i Svjetsko prvenstvo

Midhat Šljivak

Centar Chicago Bullsa, Joakim Noah, neće igrati za reprezentaciju Francuske na Svjetskom prvenstvu u Španiji narednog ljeta.

Nakon što je propustio prošlogodišnji Eurobasket u Sloveniji, na kojem su Francuzi predvođeni Tonyjem Parkerom stigli do zlata, Noah je odlučio da propusti i ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u Španiji.

"Neću igrati u Španiji. Ponosan sam na zlatu koje su osvojili proteklog septembra i sretan sam zbog Tonyja Parkera, ali je teško igrati cijelu godinu", rekao je Noah.

Francuzima Noah nije puno nedostajao Francuzima, koji su stigli do zlata u Sloveniji predvođeni fantastičnim Tonyjem Parkerom, čiji je nastup na SP-u još pod upitnikom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.