Laporta konačno javno progovorio o Lewandowskom: Hvala mu...

Predsjednik Barcelone

Laporta konačno javno progovorio o Lewandowskom: Hvala mu...

Eldar Ganibegović

Tema transfera Roberta Lewandowskog u Barcelonu još uvijek je užarena.

Klub iz Katalonije nedavno je Bayernu dao ponudu za kapitena poljske reprezentacije u iznosu od 40 miliona eura + bonusi.

Prema medijskim napisima, Bayern je to odbio, no time nije završena cijela saga oko transfera Poljaka koji želi igrati u Barceloni iduće sezone.

U subotu je predsjednik Barcelone Joan Laporta govorio o ovoj temi. 

"Svi znaju da je Robert Lewandowski sjajan igrač, ali on je igrač Bayerna i zato o ovoj temi radije šutim. Znamo da je dao javnu izjavu da želi doći u Barcelonu i jako smo mu zahvalni na tome", rekao je Laporta.

"Mogu mu samo zahvaliti na ovome, ali također želimo poštovati Bayern, koji je jedan od najvećih klubova na svijetu", dodao je predsjednik Barcelone.

Robert Lewandowski već je postigao dogovor s Barcelonom o ugovoru na tri godine, na temelju kojeg bi trebao zarađivati devet miliona eura neto godišnje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sada i on i Barca moraju uložiti sve napore kako bi uvjerili Poljakov trenutni klub da ga proda.

Prema posljednjim informacijama, kako bi dodatno pritisnuo šefove Bayerna, Lewandowski se ne namjerava pojaviti na početku ljetnih priprema njemačkog prvaka koje počinju 12. jula.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

makelele
Lewandowski je ispao najveci papak sa svojim debilnom izjavama poput "Bayern me ne cijeni dovoljno" , "U meni je nesto umrlo, ne mogu vise igrat za Bayern" i slicno. Pa kretencino jedna suti, fino odes u upravu ko gospodin, zahvalis se na svemu i pitas da li bi te mogli pustiti nakom 8 godina, jer zelis novo izazov, a ne kao krkan kakav pricati gluposti po medijima. Sa Bayernom to ne mozesltako raditi.
6 4
ubnt2
Diplomatski odgovor je ovo, ja mislim, kako bi nastojao riječima da se umilji Bayernu koji je samo zadnja prepreka.
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi