Laporta otkriva: Odbili smo 250 miliona eura za Messija i šansu da dovedemo Cristiana Ronalda
Foto - EPA

U njegovom prvom mandatu

Laporta otkriva: Odbili smo 250 miliona eura za Messija i šansu da dovedemo Cristiana Ronalda

M. Šljivak

Nekadašnji predsjednik i kandidat za novog predsjednika Barcelone, Joan Laporta, otkrio je neke veoma zanimljive podatke iz svog prvog mandata u klubu.

Laporta je katalonskog velikana odio od 2003. do 2010. godine. Klub je u tom periodu osvojio apsolutno sve, a na terenu se pojavio i Lionel Messi.

Otkrio je Laporta kako je Inter poslao ponudu za Lea 2006. godine, te da je klub odbio da dovede Cristiana Ronalda tri godine ranije.

"Real Madrid nije nikada poslao ponudu za Messija, ali smo dobili nevjerovatnu ponudu Intera. Bila je gotovo koliko je iznosila i njegova otkupna klauzula. Odbili smo je i nisam promijenio mišljenje ni kada su poslali još veću ponudu", rekao je Laporta za El Larguero.

U novembru je Laporta istakao da je ta ponuda bila 250 miliona eura.

"Odbili smo ponudu Intera za Lea. Moratti ga je želio u klubu 2006. godine, ali smo odbili 250 miliona eura".

Također, Laporta je otkrio kako je odbio da potpiše Cristiana Ronalda 2003. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Trebali smo potpisati Ronaldinha i Rafu Marqueza. Agent Rafe Marqueza nam je ponudio igrača imena Cristiano Ronaldo. U to vrijeme je igrao za Sporting. Rekao mi je: Već sam ga prodao Manchester Unitedu za 19 miliona eura, ali vama ga nudim za 17. Odbili smo jer smo već potpisali Ronaldinha i ne kajem se zbog toga", rekao je Laporta.

Barcelona je sa Laportom osvojila apsolutno sve što je mogla, a s obzirom na to da je veliki favorit da ponovo postane predsjednik, vidjet ćemo hoće li klub ponovo postati nepobjediv.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Salihović23
Kao ne kaje se, de jos reci da je bila super odluka...
3 2
AsmirM
Nista nisu izgubili dok je on vodio Barcelonu sve su osvojili bili su najbolji .
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi