Tužan i spektakularan pad dečka od 140 miliona: Djevojka ga vara na sve strane, a klubovi tjeraju...

A tek treba da proslavi 24. rođendan

Tužan i spektakularan pad dečka od 140 miliona: Djevojka ga vara na sve strane, a klubovi tjeraju...

Admin Čaušević

Nikada nije opravdao uloženi novac. Sjaj svojevremeno najvećeg fudbalskog talenta je izblijedio i nije ni sjena igrača kakav je planirao biti. Sada sa 23 godine se doveo u situaciju da ga klubovi tjeraju i ne žele u svojim redovima.

Još kao dječak je napravio veleizdaju. Imao je 15 godina kada je napustio Porto te je obilaznim putem potpisao za Benficu. Sa nepunih 20 postao je zvijezda i činilo se da je cijeli svijet pred njegovim nogama.

Joao Felix se već nekoliko dana nalazi na Ibizi. U društvu prijatelja uživa u luksuzu koje su mu omogućile visoke plate u Atletico Madridu i Chelseaju, klubovima koji su ga se odrekli.

Atletico ga je u svoje redove doveo 2019. godine kada ga je Benfici platio nevjerovatnih 127 miliona eura, ali pod vodstvom Diega Simeonea nikad nije zablistao. Jednostovano nije se uklopio u Cholov sistem.

Trajalo je strpljenje argentinskog stručnjaka sve do januara 2023. godine kada ga je na posudbu za 11 miliona doveo Chelsea uz mogućnost otkupa ugovora.

Oglasi

Premiership je bio još već zalogaj, na 16 mečeva zabio je četiri gola, a za jednu poluseonu skupio je manje od hiljadu minuta. Tiho, ali spektakularno počeo je da tone ka dnu.

Pretvorenu u matematiku, sa 20 nastupa u svim takmičenjima, četiri postignuta pogotka i kompletna minutažu, nekada veliki talenat je Chelsea svake minute koštao oko 14.000 eura.

Završni udarac je doživio početkom sedmice. Kada je Mauricio Pocchetino imenovan za novog starega Plavaca prvo što je uradio je "eliminacija" Felixa i poruka da više neće igrati za Chelsea.

Sada je Felix na raskrsnici svoje karijere. Chelsea ga ne želi, dok je u Atleticu nepoželjan, užasna forma i loša sezona znače i da ga vodeći klubovi Evrope ne žele.

Oglasi

U međuvremenu, bolne udarce mu je priredila i njegova vrlo razuzdana djevojka Magui Corceiro koja ga je navodno prevarila tri puta za manje od godinu.

Prvo je navodno imala aferu sa Neymarom,zatim sa fudbalerom Tottenhama Pedrom Porrom koji je bio na posudbi u Sportingu, a posljednji ljubavnik s kojim se 20-godišnjakinja dovodi u vezu je vozač Formule 1 Lando Norris.

Mladi Portugalac još uvijek na sve ostaje imun, šuti i trpi, ali je pitanje vremena kada će morati staviti tačku na i kada je u pitanju njegova veza sa fatalnom plavušom.

Felix je na Ibizu otišao sa prijateljima gdje će pokušati da zaboravi sve loše što mu se dešava, dok Corceiro u Portugalu snima filmove i objavljuje fotografije sa drugim muškarcima.

Atletico će pripreme za novu sezonu početi 7. jula, a Felix je svojim predstavnicima naredio da mu do tada pronađu novi klub jer ne želi više sarađivati sa Simeoneom. Da li će uspjeti u tome, teško je reći.

Top Komentari

789012455
Kada je glup
0 0
makelele
Varala me varala, mala grkinja, grkinjo znaj, svemu je kraj, zbogom i vise se ne vracaj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi