Bio nedodirljiv, posvađao se sa trenerom, sada ga se klub želi riješiti

Jedan zainteresovan klub za njega

Bio nedodirljiv, posvađao se sa trenerom, sada ga se klub želi riješiti

Esmer Oštraković

Joao Felix u Atletico Madrid stigao je kao veliki potencijal, ali nikada ga do kraja nije pokazao, te se očekuje da će ubrzo biti prodat. Zainteresovanih timova ima, a na vrhu liste je Manchester United koji u njemu vidi zamjenu za Cristiana Ronalda.

Engleski mediji su u posljednjim danima prenijeli informaciju kako Manchester United želi odgovoriti svom gradskom rivalu sa jednim velikim pojačanjem.

Naravno odgovor je na dovođenje Haalanda, a kako prenose mediji iz Engleske, taj odgovor će biti upravo dovođenje Felixa.

Nakon što je svima postalo jasno da će Ronaldo napustiti Manchester United, uprava kluba je odlučila da reaguje jako brzo.

Felix ove sezone ne igra ni blizu onoga nivoa na kojem se očekivalo da će biti, te je uspio postići samo dva gola i dodati tri asistencije u 16 nastupa u svim takmičenjima.

Portugalac ima još četiri godine ugovora sa Atletico Madridom, a u klub je stigao iz Benfice prije tri godine, te se očekivalo dosta više od njega.

Oglasi

Nakon što su odbijali da ga prodaju, kako prenose španski mediji, Atletico Madrid je spreman da sasluša ponude za ovog nogometaša.

On je do sada bio nedodirljiv kada je riječ o prodaji nogometaša, ali nakon užasnih partija, to se promjenilo.

Navodno postoje i veliki problemi u odnosu Felixa i trener Atletico Madrida, Diega Simeonea, te je to još jedan razlog zbog kojeg bi trebalo doći do transfera. Kako prenose španski mediji učestale su svađe između njih dvojice, a razlog svega nije poznat.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United spreman je da potroši veliki novac i nije im bitno da li je januarsk ili prijelazni rok prije početka sezone.

Na kraju ostaje da vidimo da li će ponuda koju Manchester United pošalje za Felixa zadovoljiti čelnike Atletico Madrida.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi