Felixu je bio dovoljan jedan trening da vidi gdje je došao

Svima je u oko upala jedna stvar

Felixu je bio dovoljan jedan trening da vidi gdje je došao

Admin Čaušević

U jednom od zvučnijih transfera dosadašnjeg dijela prijelaznog roka Joao Felix je stigao na posudbu u Chelsea iz Atletico Madrida, a u srijedu je obavio i svoj prvi trening sa novim saigračima. 

Chelsea je za posudbu Felixa izdvojio 10-ak miliona eura i snosit će njegovu platu do kraja sezone u iznosu od 300.000 eura sedmično. Portugalac je sve osim jeftin i od njega su očekivanja velika.

Ovaj 23-godišnjak će imati priliku za debi u četvrtak kada će Chelsea igrati londonski derbi protiv Fulhama nakon što je odradio trening u srijedu.

Ofanzivna igra Plavaca je u posljednje vrijeme očajna pa se od Felixa očekuju velike stvari. Ipak, snimci sa prvog treninga govore da je bivši igrač Benfice tek vidio šta ga čeka.

Chelsea je objavio kratki video Felixovog treninga, a jedna stvar para u oči koju je većina navijača londonskog kluba odmah primjetila.

Oglasi

Naime, Felix je pokušavao da odigra dupli pas sa saigračima, međutim niti jednom nije dobio povrtani pas. Ako ništa djeluje motivisan i nabrijan da nešto postigne.

"Radi se o kvalitetnom igraču koji može napraviti razliku u posljednjoj trećini terena, ali ima i dosta iskustva. Kvalitetan je igrač koji će unaprijediti i ostale igrače", rekao je Graham Potter o Felixu.

Potter ima velikih problema sa povrijeđenim igračima, dobar dio ofanzivnog tima je van stroja pa će Felixa odmah baciti u vatru.

Portugalac je imao dosta problema u Atletico Madridu tokom sezone pa je odlazak bio logičan slijed događaja, a mir je potražio na Stamford Bridgeu.

"Chelsea je jedan od najvećih timova na svijetu i nadam se da ću im pomoći da dođu do ciljeva. Sretan sam što sam ovdje i uzbuđen sam što ću igrati na Stamford Bridgeu", rekao je portugalski fudbaler.

Inače, londonski klub igra sezonu daleko ispod svog prosjeka, tek je deseti na tabeli sa 25 bodova i plasman u Ligu prvaka iz trenutne perspektive se može smatrati ogromnim uspjehom.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi