Joe Cole produžuje s Chelseajem
Carlo Ancelotti namjerava zadržati sve igrače

Premiership

Joe Cole produžuje s Chelseajem

Carlo Ancelotti je izgleda svojim dolaskom na klupu londonskog kluba prekinuo tradiciju dovođenja velikog broja igrača u svakom prelaznom roku. Novi igrač koji bi ovih dana trebao produžiti vjernost klubu je Joe Cole.

U Chelseaju su odlučni da zadrže sve ključne igrače i u narednoj sezoni, kako se ne bi našli u situaciji da narednog ljeta ostanu bez pola tima, a to bi bio veliki problem za Carla Ancelottija, s obzirom da je Chelsea pod zabranom kupovine novih igrača.

Prošle sedmice nove ugovore su potpisali Alex i Salomon Kaolu, dok su to isto najavili i John Terry, Didier Drogba, Frank Lampard, Ashley Cole i Michael Mancienne. Novi igrač koji je došao na red za produženje ugovora je vezista Joe Cole.

"Želimo da zadržimo Joea, jer on je u istoj situaciji kao što su Kalou i Alex. Oni su potpisali nove ugovore, jer su mladi i dobri igrači i mi želimo da ih zadržimo u našoj momčadi", rekao je Carlo Ancelotti.

Ancelotti je najavio da će i naredne sezone u kadru imati iste igrače, a da će možda dodati jednog ili dvojicu novih, jer nema potrebe da se mijenja tim kojim je izuzetno zadovoljan.

"Oni su mladi, ali veoma iskusni igrači, jer iza sebe imaju mnogo važnih utakmica. Činjenica da Alex i Kalou žele ostati u klubu je dobar znak za nas. Naš glavni cilj je očuvati ovaj igrački kadar i možda promijeniti jednog ili dva igrača na kraju ove sezone", završio je trener Chelseja.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.