Joey Dorsey karijeru nastavlja u Gazientepu

Amerikanac je početkom sezone raskinuo ugovor sa Grcima

Joey Dorsey karijeru nastavlja u Gazientepu

Joey Dorsey početkom ove sezone raskinuo je ugovor sa Olympiacosom. Iako se spominjao odlzak u NBA, Dorsey će karijeru nastaviti u Truskoj.

Dorsey je u Evropu stigao prošlog ljeta, a potpisao je ugovor sa Cajom Laboral. U Vitoriji se nije previše, zadržao, već u januaru stigao je u Pirej i sa Olympiacosom osvojio Euroligu i Grčko prvenstvo. U NBA ligi nosio je dresvoe Raptorsa, Kingsa i Rocketsa, a najbolje brojke imao je u Raptorsima. Za Toronto je odigrao 43 utakmice, na terenu prosječno provodio 12 minuta i postizao tri poena po utakmici. 

 

U Caji nikada nije dobio pravu priliku, odigrao je samo sedam utakmica u ACB ligi, prosječno igrao 11 minuta i postizao dva poena. U Olympiacosu je imao važnu ulogu u rotaciji. Na parketu je provodio prosječno 18 minuta, postizao 5.5 poena i imao 5.5 skokova po suseret u pohodu na Euroligu. Sada je potpisao ugovor sa Gaziantepom i svoj košarkaški put nastavlja u Turskoj. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.