Nizozemac igrao jednu od najlošijih utakmica na Euru ikad, Koeman ga hitno potjerao s terena
Katastrofalan nastup veznjaka Nizozemske (Foto: EPA)

Otišao spuštenog nosa

Nizozemac igrao jednu od najlošijih utakmica na Euru ikad, Koeman ga hitno potjerao s terena

Midhat Šljivak

Nizozemski fudbaler Joey Veerman zamijenjen je nakon samo 33 minute na utakmici između njegove selekcije i Austrije na Evropskom prvenstvu. Razlog je katastrofalna igra.

Vezni fudbaler PSV Eindhovena Joey Veerman spuštenog nosa je napustio teren u meču Nizozemske i Austrije na Evropskom prvenstvu. Njega je selektor Ronald Koeman odlučio zamijeniti nakon nešto više od pola sata igre.

Veerman je izgledao zaista katastrofalno na terenu i pružio je jednu od najlošijih partija ikad.

25-godišnjak je izgubio posjed lopte u čak 55 posto slučajeva. Prodao je loptu 16 od 29 puta.

Također, veznjak nizozemske selekcije je kompletirao samo devet od 19 pasova u tom periodu, pa Ronald Koeman nije imao druge opcije nego da ga zamijeni u 33. minuti.

Umjesto njega na teren je ušao Xavi Simons koji je potom asistirao za izjednačujući gol Nizozemaca na otvaranju drugog dijela kada je pogodio Cody Gakpo.

Oglasi

Austrija je imala prednost od šest minute kada je nespretnom reakcijom Malen pogodio vlastitu mrežu.

Veermanu je ovo bila 11. utakmica za nacionalni tim. Međutim, kako je odigrao neće biti nikakvo čudo ako ga Koeman zaboravi na određeno vrijeme.

Ovaj 25-godišnjak je karijeru započeo u Volendamu, igrao je potom tri godine za Heerenven, a član velikana iz Eindhovena je od 2022. godine.

Oglasi

Nizozemska će igrati nokaut fazu takmičenja na Euru, ali Veerman bi nakon svega mogao biti daleko od prvog tima.

Ronald Koeman je poznat kao zlopamtilo

Nizozemski selektor Ronald Koeman poznat je kao veliko zlopamtilo.

Dosta je fudbalera koji ga ne pamte prema dobrom. Posljednji primjer je Joshua Zirkzee koji usprkos fenomenalnoj sezoni ne dobija minute na Euru.

Također, ranije je u klupskoj karijeri doslovno maltretirao velike zvijezde. Miralemu Pjaniću i Luisu Suarezu je zatvorio vrata Barcelone, a brojni drugi igrači svjedoče o njegovim okrutnostima.

Veerman bi mogao biti naredni. Ovako lošu partiju će mu iskusni stručnjak teško oprostiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi