Johannesson: Protiv Bosne moramo osvojiti bodove
Foto: epa.eu

Selektor Austrije

Johannesson: Protiv Bosne moramo osvojiti bodove

Rukometna reprezentacija Austrije, ekipa koja će danas od 19 sati biti drugi protivnik našoj nacionalnoj selekciji u okviru 2. kola grupe B Svjetsko prvenstva, u petak je sa 32:30 poražena od Hrvatske.

Austrijanci su većim dijelom susreta jako dobro parirali Kaubojima, ali su na kraju ipak kapitulirali.

"Ponosan sam na naš nastup, ali nažalost nismo uspjeli upisati bodove. Već se na početku primijetilo da nam je nedostajala ona 'posljednja' hrabrost, a upravo to smo kasnije dogovorili na poluvremenu. Ukoliko smo željeli ovaj zalogaj, onda smo dobri, ali ukoliko želimo poene moramo igrati i bolje", rekao je austrijski selektor Patrekur Johannesson.

Islanđanin na klupi Austrije nije bio zadovoljan pojedinim sudijskim odlukama.

"Pojedine sudijske odluke zaista ne razumijem. Protiv Bosne od početka moramo zaigrati dobro, moramo osvojiti bodove", dodao je islandski stručnjak, kojeg, nadamo se, čeka ista sudbina kao i nacionalni tim njegove zemlje u proteklom baražu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.