Johannsson u Werderu

U Bremenu se ozbiljno spremaju za novu sezonu

Johannsson u Werderu

S. Bošković

Werder Bremen potvrdio je dolazak novog pojačanja. Potpisali su internacionalca SAD-a, Arona Johannssona iz holandskog kluba AZ Alkmaara.

Jonannsson je prije potvrde transfera, obavio medicinski pregled, a vrijednost transfera procjenjuje se na oko pet miliona eura.

Holandski klub odbio je prvobitne ponude za ovog 24-godišnjaka, no bili su voljni nastaviti pregovore koje su čelnici njemačkog kluba uspješno zaključili, te tako pojačali tim na poziciji centralnog napadača.

Povodom ovog transfera izvršni šef Bremena, Thomas Elchin, izjavio je:

"Aron je bio naš primarni izbor za poziciju napadača sa slobodnom rolom i zbog toga smo veoma sretni što je odlučio potpisati za nas", dok ga je sportski direktor opisao sa riječima:

"Veoma mobilan napadač koji je često davao golove za Alkmaar."

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nisu samo čelnici njemačkog kluba oduševljeni, nego je i sam igrač oduševeljen ovim transferom:

"Ovo je pravi potez za moju karijeru i ovdje se mogu dodatno razviti. Bremen je veliki klub, i ja ču dati sve od sebe da se razvijem kao igrač, te da pomognem timu da uspije."

Nakon dolaska u AZ Alkmaar iz AGF Aarhusa Johannsson je postigao 38 pogodaka u 84 nastupa. Upisao je i 17 nastupa za nacionalnu selekciju SAD-a, a u Werderu će zamjeniti Franca di Santa koji je prešao u Schalke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.