Riise je bježao od pijanog saigrača: "Mogao mi je uništiti karijeru"

Bellamy je s golf palicom krenuo na Norvežanina

Riise je bježao od pijanog saigrača: "Mogao mi je uništiti karijeru"

Edmir Škorić

Bivši norveški reprezentativac John Arne Riise se još jednom prisjetio zloglasnog incidenta u golf klubu s nekadašnjim saigračem iz Liverpoola Craigom Bellamyjem.

Godine 2007., uoči utakmice Lige prvaka s Barcelonom, ekipa Liverpoola otišla je u Algarve na ono što je trebalo biti opuštajuće i zabavno putovanje. Završilo je tako što je Bellamy prijetio Riiseu i vitlao palicom za golf nakon svađe tokom jednog noćnog izlaska.

Interesantno, obojica su zabili za Liverpool u sljedećoj utakmici na Camp Nouu i ekipa je te sezone stigla do finala Lige prvaka. No, hotelski spor i dalje se veže uz oba igrača.

Prema bivšem norveškom beku, koji je igrao za Liverpool između 2001. i 2008., Bellamy je mogao završiti njegovu karijeru, barem tvrdi da je takva bila ozbiljnost incidenta.

"Bili smo na večeri i Bellamy je konstantno govorio kako ću kasnije pjevati karaoke. Ja sam to uporno odbijao. Nism pio, ali drugi jesu. Nakon toga smo otišli na karaoke, a Bellamy je uzeo mikrofon i tražio da pjevam. Tu sam izgubio živce", tvrdi Riise i dodaje:

Oglasi

"Došao sam do njega, unio sam mu se u facu i rekao: Slušaj me, neću pjevati, zato je*eno ućuti i prestani ili ću te razbiti".

Bellamy, očito pod dejstvom alkohola, nije prešao preko toga, pa je krenuo da se obračuna sa Riiseom.

"Bio sam u sobi sa Danielom Agerrom. Kada sam čuo da neko ulazi, mislio sam da je to on, ali to je bio Bellamy. Bio je mnogo pijan, van sebe, i imao je golf palicu u ruci. Urlao je da ga ne zanima šta će se dogoditi i da li će završiti u zatvoru. Onda je zamahnuo prema mojim nogama... Čovječe, mogao mi je uništiti karijeru".

"Morao sam da se branim nogama i tako blokiram udarce. Pozvao sam ga da riješimo to muški, ali on je i dalje ludio. Govorio je da ga baš briga da li će u zatvor, da ne može da dozvoli da neko pred saigračima tako priča o njemu".

Obračun je zakazan sutradan u devet ujutro, ali je ubrzo sve to prekinuo tadašnji trener Rafael Benitez. Dva dana nakon incidenta i Bellamy i Riise bili su strijelci protiv Barcelone, ali je u finalu te sezone Milan slavio s 2:1.

Oglasi

Inače, kada je postigao gol protiv Barcelone, Bellamy ga je proslavio tako što je simulirao igranje golfa, aludirajući na incident u hotelu. Uz to, Riiseu je asistirao kod gola.

Bellamy je na kraju te sezone otišao iz Liverpoola u West Ham United. Priznao je da se naježi kada se sjeti tog događaja.

"Bilo je to jadno. Bila je to glupost najviše razine. Bilo je to pijano, nasilničko ponašanje", napisao je Bellamy.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za ljubitelje sportske kladionice Volcanobet nudi sjajne kvote za sve mečeve, a pred nama su interesantni dueli u okviru kvalifikacija za evropska takmičenja, ali i na programu su desetine vrhunskih prijateljskih mečeva. Kompletnu ponudu možete pronaći na sajtu Volcanobet kladionice ili klikom OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi