Čovjek sa fotografije kojem se divi kompletna Britanija postao član Manchester Cityja

Nakon 10 godina napustio King Power

Čovjek sa fotografije kojem se divi kompletna Britanija postao član Manchester Cityja

Edmir Škorić

U moru nogometnih transfera, ovog ljeta je ostvaren i jedan neobičan transfer u engleskoj Premier ligi.

I dok velikani uglavnom izdvajaju desetine, pa i stotine miliona eura za neophodna pojačanja u timu, Manchester City je predstavio jedno neobično pojačanje za novu sezonu, a radi se o osobi koja je zadužena za uređenje igrališta.

John Ledwidge je vjerovatno neko za koga niste čuli, ali mnogo puta ste imali priliku da uživate u njegovom radu. Naime, ovaj čovjek je 10 godina uređivao teren Leicestera i prepoznatljiv je po neobičnim izgledima travnjaka na King Poweru.

On se pridružio Leicesteru prethodno iz Coventry Cityja i postao je poznat po zamršenim dizajnom terena korištenim tokom Leicesterove pobjedničke sezone u Premier ligi 2016. godine, kao i u prethodnim sezonama.

Na King Poweru je deceniju radio "čuda" s terenima

Pravila lige su ga zaustavila, pošto je objavljeno da dizajni nisu dopušteni, odnosno da postoje jasna pravila kako trava treba da bude pokošena.

Objavljujući svoj odlazak na društvenim mrežama, Ledgwidge je napisao: “Nakon gotovo 10 godina moje vrijeme u Leicester Cityju je pri kraju i čeka me novo poglavlje u Manchester Cityju. Kako je ovo posebno mjesto i zauvijek će imati mjesto u mom srcu! Ovdje smo izgradili nešto zaista posebno i to je zasluga svakog člana mog tima".

Dodao je i dužu poruku koja je glasila: “Nakon 9 godina u nogometnom klubu Leicester City, donio sam odluku krenuti dalje i započeti novo poglavlje kao šef igrališta za Manchester City i širu City Football Group".

“Iz poštovanja prema klubu i gradu koji je meni i mojoj porodici dao toliko toga, donio sam odluku da ovo ne objavim dok se sezona ne odluči. Ova odluka da nastavim dalje je donesena već neko vrijeme i svjestan sam da se posljedica nekomuniciranja može smatrati da napuštam brod, međutim, to je daleko od toga. Ovaj klub, njegovi nevjerovatni ljudi i moj fantastični tim postigli su toliko puno u moje vrijeme ovdje, od osvajanja terena kao tim godine u 5 navrata, do pružanja svjetskih podloga za igru našim ekipama", dodao je.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Stadion Leicestera je uvijek izgledao briljantno i drugačije od većine drugih stadiona

Simon Gibson preuzet će sada ulogu šefa za održavanje terena u Leicester Cityju, koji je ispao iz Premier lige u Championship, iako je prije samo nekoliko godina bio prvak Engleske.

Što se tiče Ledwidgea, dobit će velike izazove brineći se za terene Manchester Cityja. Ujedno je osnovao vlastitu firmu koja sada broji preko 50 zaposlenih i koja čini čuda u Engleskoj radeći na uređivanju travnatih površina.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi