Johnson iz zatvora poručuje: Uskoro se vraćam na teren!

Želi se vratiti u Sunderland

Johnson iz zatvora poručuje: Uskoro se vraćam na teren!

Endin Čaušević

Bivši fudbaler Manchester Cityja, Adam Johnson, i dalje se nalazi iza rešetaka gdje služi kaznu od šest godina zatvora zbog ljubavne veze sa maloljetnicom.

Johnson je priznao na sudu da je imao ljubavnu vezu sa 15-godišnjom maloljetnicom nakon čega se njegov život raspao. Ovaj 30-godišnji fudbaler je odmah dobio otkaz u Sunderlandu, a samo nekoliko sedmica kasnije osuđen je na šest godina zatvora.

Odmah po dolasku u zatvor Johnson je postao meta mnogih zarobljenika koji su ga prozvali "pedofilom". Međutim, čini se da je težak period iz Johnsona koji već razmišlja o tome da se vrati igranju fudbala kada izađe na slobodu.

Ukoliko nastavi sa dobrim ponašanjem u zatvoru Johnson bi se na slobodi mogao naći za 18 mjeseci, a njegov plan je da za dvije godine ponovo nađe klub. Johnson vjeruje da će se vratiti u Sunderland iako ga je ovaj klub otjerao nakon što je počeo cijeli skandal.

"Vjeruje da će na slobodi biti za 18 mjeseci i da će se ubrzo nakon toga vratiti na teren. Također, rekao je da Sunderland prolazi kroz veoma težak period i da vjeruje da je tom klubu potreban igrač njegovih kvaliteta. Vjeruje da će moći igrati dosta godina nakon svega jer smatra da mu tijelo može izdržati još nekoliko sezona jer nije imao mnogo povreda u karijeri", rekao je jedan od Johnsonovih prijatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi