Johnson prvak četvrti put zaredom
Veliki prvaka - Jimmie Johnson

Završena sezona NASCAR serije

Johnson prvak četvrti put zaredom

M. Maksimović
Teme:

Amerikanac Jimmie Johnson osvojio je naslov prvaka u spektakularnom NASCAR-u. Do svog četvrtog naslova, Johnson je stigao osvojivši peto mjesto na posljednjoj utrci sezone U Homesteadu, u Miamiju.

Sezona u NASCAR-u traje od februara mjeseca, a Jimmie Johnson ju je zaključio na prvom mjestu sa 6652 boda ispred Mark Martina koji je sakupio 6511 bodova odnosno  Jefa Gordona sa 6473.
Ukupno je voženo 36 utrka, Johnson je ostvario sedam pobjeda, četiri puta je izborio najbolju startnu poziciju. Ukupno je 16 puta ostvario plasman među pet najboljih, 24 puta je bio među prvih deset na kraju utrke.
U svojoj karijeri Johnson je ostvario 47 pobjeda u NASCAR Sprint Cup Seriji gdje je prvi nastup zabilježio 2001.godine u Charlotte, a prvi put je slavio godinu dana kasnije u Californiji. Vrlo važnu pobjedu je ostvario na predposljednjoj utrci sezone u Phoenixu gdje je bio najbolji nakon utrke u Texasu gdje je zbog sudara bio tek 38.

Za one koje nikada nisu imali prilike gledati NASCAR - uživajte:







NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.