Johnson prvak peti put zaredom
Jimmie Johnson

Blizu Earnhardta i Pettyja

Johnson prvak peti put zaredom

M. Maksimović

Ono što je bio Michael Schumacher u Formuli 1, ono što je Loeb u reliju, ili Rossi u svijetu motociklizma, to je Jimmie Johnson u NASCAR-u.Johnson je u posljednjoj utrci prvenstva voženoj u Miamiju osvojio drugo mjesto što mu je bilo dovoljno za peti uzastopni naslov prvka u NASCAR Sprint Cup-u.

Prije posljednje utrke u prvenstvu, Johnson je imao 15 bodova manje u odnosu na vodećeg Dennyja Hamlina, ali je Hamlin podbacio u Miamiju, završio je tek kao 14.Na kraju je vozač Chevroleta zauzeo drugo mjesto te je sa ukupnih 6622 boda završio kao prvi,Hamlin je ostao kratak  39 bodova. Prvi je ciljem prošao Kevin Harvick koji je tako došao na treće mjesto ukupnog poretka.
Jimmie Johnson je ove sezone slavio šest puta, među pet najboljih se našao 17 puta, dok je u karijeri sakupio 53 pobjede.Po broju titula je pretekao Jeffa Gordona.Na vječnoj listi, više naslova prvaka imaju Dale Earnhardt i Richard Petty koji su bili prvaci po sedam puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.