Johnsonu pobjeda na Ford Cityju u Bristolu
Pobjednik Bristola Jimmie Johnson sa suprugom nakon pobjede

NASCAR Sprint Cup Series

Johnsonu pobjeda na Ford Cityju u Bristolu

Vozač Chevroleta Jimmie Johnson ostvario je prvu pobjedu na stazi u Bristolu na Bristol Motor Speedwayu  u okviru Sprint Cupa.

Na drugom mjestu je završio također vozač Chevroleta, Tony Stewart, treći je bio vozač Dodgea Kurt Busch, a iza njih su završila trojica vozača za volanom Forda, Greg Biffle, Matt Kenseth i Carl Edwards.

U ukupnom poretku Sprint Cupa vodi Kevin Harvick sa 774 boda, slijedi Matt Kenseth s jednim bodom manje, Jimmie Johnson je treći sa 760, Greg Biffle četvrti sa 750, a na petom jestu se nalazi Tony Stewart sa 685 bodova. Na 22. mjestu sa 508 bodova nalazi se bivši vozač Formule 1, Kolumbijac Juan Pablo Montoya.

U poretku Nationwidea vodi Carl Edwards sa 670 bodova, Brad Keselowski ima 644, Justin Allgaier 639, Kyle Busch 594, a Kevin Harvick 569. Danica Patrick je 38. sa 183 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.