Jol: Ostajem u Ajaxu

Nakon razgovora sa upravom kluba

Jol: Ostajem u Ajaxu

Mnogo se posljednjih dana govorilo o treneru Ajaxa, Martinu Jolu, a sada se oglasio i 54-godišnji stručnjak rekavši kako će i sljedeće sezone sjediti na klupi holandskog diva.

Jol je bio glavni kandidat za nasljednika Roya Hodgsona na klupi Fulhama, ali nakon razgovora sa upravom kluba odlučio se da ostane.

''Fulham je bio zainteresovan, ali u skladu sa svojim načelima, ostajem u klubu'', rekao je holandski stručnjak, Martin Jol.

Prošle sezone Jol je Ajax doveo do drugog mjesta u holandskom prvenstvu i osvojio Kup, ali je želio napustiti klub, jer su čelnici htjeli prodati ponajbolje igrače kluba poput Suareza i Gregoryja van der Wiela, a da za njih ne dovedu adekvatne zamjene.

Navodno, finansijski direktor Jeroen Slop i izvršni direktor Rik van der Goog su uvjerili Jola kako će imati na raspolaganju novac za pojačanja, te bi tako bivši trener HSV-a i Tottenhama trebao ugovor odraditi do kraja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.