Joldić vjeruje da će Željezničar ima svoje šanse i protiv Atletica

Spektakl na Grbavici

Joldić: Nemamo šta izgubiti, treba da uživamo

Juniori Željezničara već na startu svojih karijera odigrat će susret za kakve se traži karta više, izlazi ranije s posla, o kakvom se priča po nekoliko dana unaprijed. Da je juli ili avgust, euforija bi bila neuporedivo veća, ali bolje je ovako. Više je našim klubovima štete euforja nanijela u historiji, nego dobrog.

Sutra će na Grbavicu istrčati juniori najjačeg kluba protiv kojeg je iko naš ikada igrao od samostalnosti BiH. Juniori Atletico Madrida.

Premda je teško očekivati da će se uskoro ponoviti utakmica kao protiv Ludogoretsa koja je mogla zadovoljiti sve kriterije bundesligaškog duela između Borussije Dortmund i Schalke, recimo, sutra bi protivnik trebao biti taj koji će atmosferu dovesti do usijanja.

"Momci treba sutra da uživaju. Ovo je naša najhomogenija generacija u zadnjih dugo godina. Domaći teren sutra može biti naša prednost, ali i pritisak. Atletico je dobra ekipa kojoj ništa ne znači pred koliko će ljudi igrati, ali ni njima neće biti svejedno. Volio bih zbog naših navijača da odigramo dobru utakmicu", rekao je trener Plavih.

Joldić nije želio mnogo pričati o protivniku. Taktičke detalje ostavio je za igrače.

"Skupili smo dovoljno informacija i protivniku. Ne bih o njima puno da pričam, primjenjuju filozofiju seniorski sastava, igraju dosta na sredini terena. Mi smo dobro radili na pripremama, dosta dobro je izgledalo. Teren će vjerovatno nakon 20 minuta biti težak, ali mnogo bolji nego što su seniori imali u posljednjim mečevima tako da možemo očekivati dobru utakmicu".

Meč Željezničara i Atletico Madrida igra se sutra (srijeda) s početkom u 16 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi