Joldić: Znam da u NFSBiH nisu čarobnjaci, ali bilo bi dobro da se formira nova liga

Trener juniora FK Željezničar

Joldić: Znam da u NFSBiH nisu čarobnjaci, ali bilo bi dobro da se formira nova liga

E. Škorić

U ponedjeljak će juniori Željezničara ugostiti Zvijezdu 09 na pomoćnom terenu stadiona Grbavica u okviru prvog kola nove sezone Premijer lige.

Omer Joldić, trener juniora Plavih, govorio je za SportSport.ba.

"U ponedjeljak otvaramo prvenstvo. Imamo selekciju od 24-25 igrača, par prinova, par mlađih igrača koji će u narednim godinama biti okosnica Željezničara. Što se tiče izostanaka, ostali smo uskraćeni usluga Zlatana Ramića, koji nas je napustio. Predvodnik ove generacije bit će kapiten Edin Mujić. Igrač koji ima određenih kvaliteta", rekao je Joldić.

On je kazao da je ligu teško prognozirati, ali je skrenuo pažnju na to da bi se trebale formirati U-21 ili U-23 lige kako bi olakšale mlađim igračima transformaciju iz juniorske u seniorsku selekciju.

"Teško je prognozirati juniorsku Premijer ligu, ne poznajem najbolje ostale klubove, ali godinama su u vrhu Željo, Široki, Zrinjski, Sarajevo, a ponekad se zna desiti da ekipe poput Slobode i Borca igraju značajniju ulogu. Cilj nam je 'proizvodnja mlađih igrača'. Iskoristit ću ovu priliku da skrenem na jedan problem koji imamo već duže vrijeme u omladinskim ligama. Znam da u NFSBiH nisu čarobnjaci, ne mogu da budu uvijek dežurni krivci, ali bilo bi dobro napraviti neku omladinsku ligu U-23 ili U-21 jer je zaista teško momcima iz juniorskog iskoračiti u seniorski uzrast".

Željo je imao jako dobru generaciju prije nekoliko sezona, ali na kraju su mnogi zakazali i nisu iskoristili sav potencijal, barem ne do sada.

"Nažalost, sem Šabanadžovića i Hajdarevića, neki igrači nisu napravili ono što su mogli, mada još nije kasno. Uglavnom, pokušavamo da ostavimo na okupu ovu djecu koja izlaze iz juniora i da pokušaju isplivati u narednih godinu dana prije nego pređu u seniorsku selekciju", istakao je Joldić.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Promo

Top Komentari

Dobojlija
Odlicna ideja ,po uzoru na Englesku pl za mlade
2 3
ljiljan
odlicna ideja
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi