Jordan Amavi uskoro pojačava Marseille
Foto: EPA

Fudbaler Aston Ville odlazi na jug Francuske

Jordan Amavi uskoro pojačava Marseille

Lijevi bek Aston Ville, Jordan Amavi, je veoma blizu odlaska na posudbu u Marseille, prenosi Sky Sports.

Naime, Aston Villa je odbila prvobitnu ponudu Marseillea koji je želio kupitu Amavija, međutim ova dva kluba su sada veoma blizu postizanja dogovora o odlasku sjajnog defazivca na posudbu u Marseille. A klub s juga Francuske bi trebao dobiti i ekskluzivno pravo na otkup Amavijevog ugovora po isteku posudbe.

Iako je, nešto ranije ovog ljeta, Aston Villa pristala prodati Amavija Sevilli, Andalužani su u zadnji trenutak odlučili odustati od transfera vrijednog osam miliona funti. 

Čelnici Seville su tada saopštili da Amavi nije prošao ljekarske preglede, te da je to razlog njihovog odustajanja od transfera. Ipak, to ih nije spriječilo da samo dan kasnije zatraže od Aston Ville da pošalje Amavija na posudbu u Sevillu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ovakvo potezi Seville su razljutili čelnike Aston Ville, pa se sada čini da su oni voljni postići dogovor s Marseilleom.

Amavi, koji trenutno boravi u Francuskoj, je u Aston Villu stigao 2015. godine iz Nice za 9 miliona funti, ali je njegova prva sezona u engleskom klubu protekla u znaku teške povrede.Amavi se ipak uspio oporaviti pa je prošle sezone predstavljao jednu od ključnih figura u Villinoj ekipi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi