Žestok obračun u klubu zbog 'kratkih ruku' golmana Evertona
Foto - EPA

Pickford i ekipa krenuli u obračun

Žestok obračun u klubu zbog 'kratkih ruku' golmana Evertona

M. Šljivak

Golman Evertona i reprezentacije Engleske Jordan Pickford (27) učestvovao je u masovnoj tuči koja se u nedjelju desila u Liverpoolu.

Pickford je s prijateljima stigao u jedan lokalni pub kada je došlo do masovne tuče u kojoj je jedna osoba doživjela povrede.

Golmana Evertona je neko od prisutnih prozvao zbog 'kratkih ruku'. To je naljutilo ekipu s kojom je bio i došlo je do masovne tuče u kojoj je jednoj osobi slomljen nos, a drugom telefon kada je pokušao sve da snimi.

Policija nema dokaza da je Pickford lično učestvovao u tuči, a jedan svjedok za The Sun otkriva:

"Čuo sam provokaciju i povik za kratke ruke i to je bilo to. Počeo je obračun. Desilo se odmah nakon njihovog ulaska, nisu ni stigli popiti piće. Jednom momku je slomljen nos, ali Pickfordu nije bilo ništa. Otišli su prije nego što je policija stigla".

Oglasila se i policija koja istražuje slučaj ovog obračuna.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Dobili smo poziv o narušavanju reda i mira u pubu. Izbila je tuča između dvije grupe momaka. Istraga traje i tražimo svjedoke događaja", saopšteno je.

Jordan Pickford je i ranije bio meta ismijavanja zbog skromnih fizičkih predispozicija za jednog golmana, ali on je često dokazivao da je zaista sjajan čuvar mreže i znao je imati brilijantne odbrane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi