Jordi Alba sretan što se vratio kući

Jordi Alba sretan što se vratio kući

Edmir Škorić

Španski reprezentativac i Barcelonin defanzivac, Jordi Alba, sretan je zbog povratka na Nou Camp.

Alba je završio poznatu Barceloninu akademiju La Masiju prije sedam godina, ali je 2007. godine prešao u Valenciju. Ovog ljeta vratio se u redove Katalonaca.

 

"Oduševljen sam što sam ponovo ovdje sa svima vama i da sam se ponovo vratio u svoj dom, a moj dom je Barcelona. Želim se zahvaliti svima za veliku podršku. Klub ostaje najbolji na svijetu", kazao je Alba i dodao:

 

"Ponosam sam što sam kao klinac prošao La Masiju, koja i danas donosi toliko plodova. Dat ću sve od sebe za ovaj klub".

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

Bivši igrač Valencije dosad je upisao 11 nastupa za Furiju, a bio starter i na utakmicama Eura u Poljskoj i Ukrajini, kada su izabranici Vicentea del Bosquea došli do odbrane naslova evropskog prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije