Jorgandžije spremile ponudu za Costu
Foto: EPA

Chelsea prodaje Diega Costu za 26 miliona funti?

Jorgandžije spremile ponudu za Costu

O povratku Diega Coste u Athletico Madrid se špekuliše već neko vrijeme, a sada britanski Mirror izvještava da su Jorgandžije spremne poslati zvaničnu ponudu za napadača Chelseaja.

U Athleticu su, navodno, spremni ponuditi 26 miliona funti Chelseaju za svog bivšem igrača. 

Ipak, španska ekipa ima zabranu dovođenja igrača u ovom prelaznom roku, ali su čelnici Athletica odlučni u namjeri da Costa ponovo obuče dres ekipe iz španske prijestolnice.

Costa bi trebao napustiti Chelsea ovog ljeta nakon što mu je trener Plavaca Antonio Conte saopštio da ne računa na njega u budućnosti. Međutim, Madriđani će pokušati doći do dogovora sa Chelseajem, kako bi londosnki klub zadržao Costu do narednog januara, kada će Athletico ponovo moći dovoditi igrače.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U ponudu Athletica će biti i uključeno i nekoliko bonusa, pa bi u Chelseaju, na kraju, mogli zaraditi i više od 32 miliona funti, koliko su prije tri godine platili Athletico Mardiru kako bi Costa krenuo put Stamford Bridgea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi