Luksuz zamijenio socijalom i radi sve što stigne: "Izgubio sam sve, prijatelji u fudbalu su laž"

Još jedan od primjerak ako se život zna okrenuti

Luksuz zamijenio socijalom i radi sve što stigne: "Izgubio sam sve, prijatelji u fudbalu su laž"

Admin Čaušević

Mnogo je fudbalera koji nisu mudro koristili svoj novac pa su se doveli u situaciju da bankrotiraju, ostanu prepušteni sami sebi pa i na kraju krajeva traže novac od roditelja da prežive.

"Izgubio sam sve, ništa mi nije ostalo. Uložio sam dosta novca, ali stvari nisu išle dobro. Oko mene je bilo ljudi koji nisu bili pošteni prema meni."

"Kada prestanete igrati sve se mijenja. Agenti više ne zovu, onda postajete ništa. Laž je kad neki igrači kažu da imaju prijatelja u fudbalu."

Riječi su to nekadašnjeg portugalskog igrača Jorgea Cadete koji je tokom karijere zaradio četiri miliona eura, ali je sve izgubio pa je bio primoran da živi od državne milostinje te od pomoći roditelja.

Celtic legend Jorge Cadete looks unrecognisable as he gets work tools out  in new career | The Scottish Sun

Ženio se dva puta, oba braka su završena razvodom, a njegova 30-godišnja kćer ne želi ni da čuje za njega. Dakle, život mu je bio sve osim sjajan.

Oglasi

Nakon bankrota vratio se kući roditeljima Antoniji i Fernandu, dugo vremena je živio od socijalne pomoći. Primao je oko 180 eura sedmično.

Bilo je toliko očajan da je išao od kuće do kuće i prodavao kafu sa aparata. Pokušao se okušati i u portugalskom reality showu Veliki brat, ali ni tu nije bio uspješan.

Uslijedile su godine lutanja, dok ovaj 54-godišnjak koliko toliko nije stao na noge. Postao je "sam svoj majstor" za unutrašnje radove u kućama i stanovima.

Radi praktično sve. Od rušenja zidova, do moleraja, ugradnje i postavljanja kablova za struju pa i postavljanja kuhinje kao što se može vidjeti na objavama na društvenim mrežama.

Oglasi

Sada je potpuno sredio život te koliko-toliko se osjeća sretnim, ali svakako ne uživa u luksuzu kao što je to planirao dok je bio u igračkim danima.

[instagram][instagram]https://www.instagram.com/p/Ch_-mlGKc7Z/?hl=en[/instagram][/instagram]

Sa reprezentacijom Portugala je igrao Evropsko prvenstvo 1996. godine, sezonu života je odigrao u Celticu kada je na 39 mečeva postigao nevjerovatnih 46 golova.

Poslije toga je igrao za Celtu gdje je prešao za 3.5 miliona funti, međutim tada je počeo i njegov pad. Uslijedilo je nekoliko transfera, a karijeru je završio u niželigašu Pinhalnovensu 2005. godine.

U narednim godinama se borio sa samim sobom, ali je na kraju izašao kao pobjednik. Sada razmišlja i da upiše školovanje za trenerske licence, ali je vrlo vjerovatno svjestan da je zakasnio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi