Jorge Mendes u United dovodi trojicu igrača?

Mourinho mu uručio listu želja

Jorge Mendes u United dovodi trojicu igrača?

E. Čaušević

Vlasnik Manchester Uniteda, Ed Woodwart, prije nekoliko dana potvrdio je da će Crveni đavoli pokušati dovesti nekoliko pojačanja u zimskom prelaznom roku.

Nakon njegove izjave engleski mediji su se odmah "bacili" na posao kako bi pokušali otkriti ko je na meti Uniteda. The Sun je danas prenio da je Woodwart pomoć zatražio od Jorgea Mendesa koji je jedan od najpoznatijih menadžer na svijetu.

Navodno, Jose Mourinho na svojoj listi želja ima trojicu fudbalera, a Mendesov zadatak je da pokuša dovesti barem jednog ovog januara. Na listi se nalazi igrač Benfice, Lindelof, koji je na korak od Uniteda. Klub sa Old Trafforda za ovog igrača trebao bi platiti oko 38 miliona funti.

Pored Lindelofa na listi želja portugalskog stručnjaka su još dvojica fudbalera, ali njihovo dovođenje bit će dosta teže. Na meti Uniteda je portugalski reprezentativac Fonte, kao i James Rodriguez.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dolazak Fontea iz Southamptona je dosta realnija opcija od dolaska Jamesa iz Real Madrida. Poznato je da je Kolumbijac već neko vrijeme na meti Uniteda, a ni sam nije krio da mu je želja da jednog dana zaigra u dresu ovog kluba.

Ipak, engleski mediji navode da je Jamesov dolazak u Manchester United moguć, ali tek na kraju ove sezone. Trenutno Mendes ima zadatak da na Old Trafford u narednim sedmicama dovede Lindelofa i Fontea.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi