Sastali se Joan Laporta i Jorge Messi, poznato je šta Leo želi!

Sprema se povratak na Camp Nou

Sastali se Joan Laporta i Jorge Messi, poznato je šta Leo želi!

Eldar Ganibegović

Nastavlja se priča oko potencijalnog povratka Lionela Messija u Barcelonu, a tim povodom sastali su se otac i agent ovog fudbalera, Jorge Messi, te predsjednik Blaugrane, Joan Laporta.

Sudbina Lionela Messija je dva mjeseca prije kraja sezone neizvjesna, no poznato je da Argentinac na stolu ima četiri opcije.

Prva je da aktivira klauzulu po kojoj može za još godinu dana produžiti ugovor s PSG-om koji ističe u junu, no malo je vjerovatno da će se to desiti.

Al-Hilal mu je spremio ponudu od 400 miliona eura godišnje što bi bila najveća plata u historiji sporta, no i pored toga je teško očekivati da ode u Saudijsku Arabiju.

Opasno je za njega zainteresovan i Inter Miami, dok je četvrta opcija i najrealnija u ovom trenutku povratak u Barcelonu.

Messijev odlazak iz Barcelone bio je uslovljen lošom finansijskom situacijom u klubu, a 2021. godine je kao slobodan igrač tada otišao u PSG, no već na ljeto bi mogao da se vrati.

Oglasi

Otac Lea Messija, Jorge Messi, sastao se s predsjednikom Barcelone, Joanom Laportom, te je tema bio svakako povratak Messsija u Kataloniju.

U međuvremenu, Mundo Deportivo tvrdi da je Messijev otac upoznao Joana Laportu s uslovima koje traže, ali igrač takođe želi da bude kontaktiran i da lično razgovara s Laportom, nakon čega bi donio konačnu odluku.

Koliko navijači Barcelone žele da se vrati, dovoljno pokazuje scena iz 10. minute sinoćnjeg meča protiv Girone u Primeri.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Katalonski navijači u 10. minuti su također počeli da skandiraju u čast Lionela Messija. Ne treba ni napominjati zašto baš u 10. minuti i zašto baš ime slavnog Argentinca.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi