Još jedan Amerikanac u Cedeviti

Ryan Boatright stigao u Cedevitu

Još jedan Amerikanac u Cedeviti

Midhat Šljivak

Američki playmaker Ryan Boatright novi je član zagrebačke Cedevite.

Ovaj 23-godišnji košarkaš dolazi u Cedevitu iz kineskog Guangzhoua, gdje je imao 24 poena u prosjeku, a iza sebe ima i NBA iskustvo igrajući za Brooklyn i Detroit.

Također, nastupao je i u Italiji za Carpo d'Orlando, a najveći uspjeh u karijeri mu je osvajanje NCAA naslova s Univerzitetom Connecticut 2014. godine.

Boatright će u aktuelnom prvaku Hrvatske zamijeniti Pierra Jacksona, koji je u Zagrebu ostao samo mjesec dana, a radi se o sličnom profilu igrača, koji najviše gledaju prema protivničkom košu.

Boatright će odmah biti na raspolaganju treneru Veljku Mršiću i on bi trebao debitovati u meču Eurocupa protiv Leitkabelisa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi