Još jedan bh. igrač u češkoj Karvini

Haris Čekro u Karvini

Još jedan bh. igrač u češkoj Karvini

M. Šljivak
Teme:

Uspjesi FK Iskra Stolac, koja je lagano bila prva u ligi Hercegovačko-neretvanskog kantona, te se plasirala u Drugu ligu-Jug, svakako da nisu ostali nezapaženi.

Jedan od najmlađih i najperspektivnijih igrača ovog kluba sa juga Hercegovine, Haris Čekro, početkom mjeseca jula otputovat će na probu u češki klub MFK Karvina. Ovom klubu ga je preporučio nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, Admir Vladavić,koji je i sam igrao za Iskru, te je impresioniran Harisovim ponašenjem na terenu, kao i njegovom ulogom vođe u svakoj ekipi.

Mladi Stočanin je igrač sredine terena ,koji se jednako dobro snalazi i na poziciji krilnog napadača. Samo u zadnjoj sezoni za svojui Iskru je postigao je sedam golova,te je bio i ponajbolji asistent ovog kluba.

Haris je rođen 1. aprila 1994. godine i ovo nije prvi put da je neko primjetio njegove kvalitete. Haris je kao vrlo mlad otputovao u Švedsku, gdje je igrao za FK Bosna Sarajevo na Gothia Cupu, gdje je također impresionirao domaćine. 

Vrlo uspješno je nastupao i za kadete mostarskih klubova Veleža i Zrinjskog. Haris se trenutno nalazi u gradu na Bregavi, svakodnevno odrađujući višesatne treninge sa Edom Pehlićem ,nekadašnjim fudbalerom FK Sarajevo, koji je također ubjeđen da ovaj mladić na probi neće podbaciti.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.