Još jedan bh. trener pronašao angažman u Kini

Preuzeo kineski Henan Jianye

Još jedan bh. trener pronašao angažman u Kini

S. Mlaćo

Rođeni Sarajlija Dragan Talajić (52), nekdašnji junior FK Sarajevo, novi je trener člana kineske Superlige Henan Jianyea.

Talajić već 13 godina radi na Bliskom Istoku i Tajlandu, te je dobro upoznat sa stanjem u azijskom fudbalu.

"Nadamo se da će doprinijeti buđenju fudbaal u Henanu", saopćili su iz Henana na svojoj zvaničnoj facebook stranici.

Na klupi Henana će naslijediti Jasena Petrova koji je prije par mjeseci dobio otkaz.

U dosadašnjoj karijeri Talajić je vodio Ittihad, Al-Riffa Sc, East Riffa, Al-Nahda, Shabab Al-Ordon, Al-Wehdat, Al- Kuwait, Ittihad Kalba, Muangthong Utd., Al-Falsaly...

Prije par dana trenerski angažman u Kini je pronašao još jedan bh. stručnjak Rusmir Cviko, koji je preuzeo Meizhou Wuhu, s kojim je potpisao jednogodišnji ugovor.

Cviko već tri godine sa velikim uspjehom radi u Kini i sa pravom možemo reći da su bh. stručnjaci na cijeni u dalekoj Kini. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi