Još jedan bivši reprezentativac u Dalićevom stručnom štabu

S Vatrenima na Mundijal

Još jedan bivši reprezentativac u Dalićevom stručnom štabu

U stručnom štabu fudbalske reprezentacije Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Brazilu bit će i Ognjen Vukojević, prenose hrvatski mediji.

Nakon što je priliku da radi u stručnom štabu dobio Ivica Olić, selektor Zlatko Dalić uskoro bi svom timu trebao priključiti i bivšeg reprezentativca Ognjena Vukojevića koji se ljetos oprostio od fudbala.

Vukojević bi trebao biti jedan od skauta nacionalne vrste, Dalić mu je namijenio specijalan zadatak za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Zadaća će mu biti pratiti Nigeriju s kojom Hrvatska igra 16. juna, a uz to će biti zadužen i za praćenje igrača po Evropi.

Funkciju skauta Vukojević trenutno ima i u kijevskom Dinamu, u kojem je svojevremeno ostavio trag, a taj posao će nastaviti raditi uprskos angažmanu u Hrvatskoj.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Podsjetimo, Vukojević je svojevremeno za reprezentaciju Hrvatske odigrao 51 utakmicu. Pritom je postigao četiri pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije