Još jedan Bosanac u AIK-u

Porijeklom iz Sanskog Mosta

Još jedan Bosanac u AIK-u

A. Beganović

U posljednjih nekoliko godina omladinske selekcije Bosne i Hercegovine bilježe sjajne rezultate, a pored igrača koji se "školuju" u našoj zemlji, zapaženu ulogu u svim selekcijama igraju i igrači iz dijaspore.

Zbog agresije na našu zemlju početkom devedesetih veliki broj Bosanaca i Hercegovaca raselio se širom Evrope, a među njima i porodica Hasanbegović iz Sanskog Mosta.

Svoju sreću pronašli su u Švedskoj gdje su dobili i sina Mirzu koji danas sa mnogo uspjeha nastupa za juniorsku selekciju slavnog švedskog kluba AIK-a iz Stokholma.

I nije Mirzin put do Stokholma bio jednostavan. Na početku karijere nastupao je za manje poznate klubove, no njegove dobre igre nisu ostale nezapažene. Dobio je poziv iz AIK-a koji je objeručke prihvatio i nije se pokajao.

"U AIK-u mladi fudbaler ima sjajne uslove za napredak. Vidjet ćemo kako će se sve odvijati, no mogu reći da sam dio svog sna dolaskom u ovaj slavni klub ostvario. Sada je sve na meni, nadam se da ću savjesnim radom i dobrim igrama opravdati ukazano povjerenje", istakao je za SportSport.ba mladi Hasanbegović.

S obzirom da je 2001. godiše Mirza je početkom godine igrao za kadete AIK-a u Liga kupu i u pet susreta postigao je sedam golova.

"Odigrali smo sjajno tih pet utakmica, završili smo prvi smo na tabeli sa 12 bodova. Postigao sam sedam golova od ukupno 28 i moram biti zadovoljan. Igrao sam već i nekoliko utakmica za U19, a uskoro bih trebao potpisati i profesionalni ugovor. Stvari se odvijaju baš onako kako sam mogao samo sanjati, no svjestan sam da je sve ovo početak i da za konačan uspjeh treba još mnogo odricanja i rada. Moje želje su zaigrati za prvi tim AIK-a i juniorsku reprezentaciju BiH i učinit ću sve da što je u mojoj moći da ih ostvarim", zaključio je mladi napadač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije