Sebastian Larsson se nakon 17 godina na Otoku vraća u domovinu

Iskusni veznjak potpisao za AIK

Sebastian Larsson se nakon 17 godina na Otoku vraća u domovinu

Švedski veznjak Sebastian Larsson je završio svoju avanturu na Otoku, pošto će se po završetku Mundijala u Rusiji pridružiti AIK-u iz Štokholma.

Iako je na stolu imao ponudu Hull Cityja da produži saradnju sa ovim klubom na još jednu godinu, Larsson je istu odlučio odbiti, pa je kao slobodan igrač dogovorio saradnju sa AIK-om.

Larsson je sa AIK-om potpisao ugovor na dvije i pol godine, a svojoj novoj ekipi će se pridružiti nakon što završi nastup u nacionalnom dresu na Svjetskom prvenstu u Rusiji.

"Osjećam da je ostalo još dosta vatre u meni. Ne selim se kući kako bih privodio karijeru kraju. Osjećam da sada možda imam i više motiva nego što je to bio slučaj dugo vremena", izjavio je 33-godišnji Larsson koji je protiv Perua u subotu odigrao svoj stoti meč u dresu reprezentacije Švedske.

Inače, Larsson se ovakvom odlukom pridružio pravom egzodusu iz Hulla, pošto "Tigrovi" ovog ljeta ostaju i bez Allana McGregora, Davida Meylera, Michaela Dawsona i Abela Hernandeza.

Ovaj švedski majstor slobodnih udaraca je domovinu napustio kao 16-godišnjak kada se pridružio omladinskom pogodnu Arsenala. Topnici su ga 2004. godine prekomandovai u prvi tim, a osim Arsenala na Otoku je igrao još i za Birmingham, Sunderland i Hull City.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi