Još jedan Bosanac u evropskom velikanu

Seferović četiri godine u Fiorentini

Još jedan Bosanac u evropskom velikanu

Adnan Beganović

Haris Seferović, mladi švicarski reprezentativac čiji su korjeni iz Sanskog Mosta, nalazi se u Firenci gdje je danas prošao prvi dio liječnički pregleda.

Ove vijesti u telefonskom razgovoru potvrdio nam je i Harisov otac, Hamza Seferović, koji je trenutno na putu za Milano gdje će se večeras sastati sa sinom, njegovim menadžerima i čelnicima Viola.

"Informacije koje su objavljene u potpunosti su tačne, to vam ja mogu potvrditi i najvjerovatnije da će Haris postati novi igrač Fiorentine. Kontakti su uspostavljeni ranije, no kako izgleda da će Mutu opet biti suspendovan, čelnici Fiorentine nisu mnogo čekali i ubrzali su stvari", rekao je za SportSport.ba otac mladog Harisa Seferovića i dodao:

"Ugovor još uvijek nije potpisan, ostalo je da se finaliziraju još dvije, tri stavke, ali mislim da neće biti nikakvih problema. Pravo da vam kažem i nama nije jednostavno, prvi put se susrećemo sa ovakvim stvarima, no optimista sam i vjerujem da je ovo još jedan veliki korak u Harisovoj karijeri."

Fiorentina se već nekoliko godina nalazi u vrhu talijanskog fudbala, a tamošnji mediji puni su hvale za radi Fiorentine sa mladim igračima.

"Upravo radi činjenice da se u Fiorentini poklanja velika pažnja mladim igračima shvatili smo da je to pravi klub za Harisa. On je svjestan svega šta ga očekuje ukoliko se transfer finalizira, a mislim da hoće, i u jednom razgovoru mi je rekao da je spreman na izazov. Jednostavno želi napraviti korak više u karijeri i meni i porodici ostaje samo da mu pružimo svu podršku. Za kraj ću vam reći da će ugovor ukoliko sve prođe kako se svi nadamo biti potpisan na četiri i pol godine". zaključio je Hamza Seferović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.