Još jedan Bosanac u turskoj eliti: Erzurumspor izborio plasman u Superligu

Slavili u doigravanju protiv Gaziantepa

Još jedan Bosanac u turskoj eliti: Erzurumspor izborio plasman u Superligu

E. Čaušević

Fudbaleri Erzuzumspora ostvarili su veliki uspjeh plasmanom u tursku Superligu nakon što su u doigravanju bili bolji od Gaziantepa.

U doigravanju za najjači rang turskog fudbala bili su Gaziantep, Erzurum, Boluspor i Umraniyespor. Erzurum je u polufinalu u dva meča bio bolji protivm Umraniyespora, dok je Gaziantep do finala došao pobjedom protiv Boluspora.

U finalnoj utakmici očekivala se velika borba na terenu koju smo na kraju i dobili. Obje ekipe su prvenstveno u meč ušle da sačuvaju svoju mrežu i iako je bilo nekoliko dobih šansi na obje strane nismo vidjeli golove u regularnom dijelu utakmice.

U produžecima je bila ista slika i bilo je jasno da ćemo putnika u Superligu saznati nakon izvođenja penala. Gledali smo čak osam serija, a na kraju veliku pobjedu i plasman u najjači rang turskog fudbala slavio je Erzurumspor koji je u penal seriji slavio sa 5:4.

Siguran s bijele tačke u penal seriji bio je i bh. fudbaler Jasmin Šćuk koji je u velikoj pobjedi svog tima na terenu proveo cijeli meč. S druge strane, nekadašnji bh. reprezentativac Ermin Zec nije bio u konkurenciji za ovaj meč Gaziantepa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi