Još jedan igrač napustio Čelik

Anel Dedić oprostio dug, te dobio čiste papire

Još jedan igrač napustio Čelik

Dino Kurbegović

Nakon Mahira Karića, Aldina Džidića i Vladimira Grahovca, koji su napustili crno-crvene, danas je još jedan nogometaš odlučio napustiti Čelik.

Riječ je o 25-godišnjem veznjaku Anelu Dediću, koji je imao ugovor s crno-crvenima još godinu dana, međutim zbog velikog duga, dogovorio se s ljudima u klubu oko rastanka, što je i potvrdio za SportSport.ba.

"Istina od danas više nisam član Čelika, imali su veliki dug prema meni, dogovorili smo se da im oprostim dug, a zauzvrat sam dobio čiste papire. Žao mi je što odlazim iz svoga kluba, gdje sam u posljednje dvije sezone stvarno kao i čitava ekipa uprkos svim dešavanjima igrao iznad svih očekivanja. Imam nekoliko ponuda za nastavak karijere, ali još se nisam odlučio, ali vjerujem da ću u narednih par dana i zvanično znati ime kluba, gdje ću igrati u narednoj sezoni", kazao je za naš portal Dedić.

Anel Dedić dijete je zeničkog Čelika, gdje je s juniorskom selekcijom osvojio titulu prvaka države, nakon toga igrao je za Bosnu iz Visokog, te Vitez koji je svojim golovima i asistencijama iz treće uveo u najviši rang takmičenja u našoj zemlji. Posljednje dvije sezone nastupao je za Čelik, za koji je odigrao dosta sjajnih utakmica, u prošloj sezoni imao je učinak od šest golova i pet asistencija, tako da mu vjerovatno neće biti problem naći ozbiljan klub u kojem će nastaviti svoju karijeru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U narednim danima iz Čelika se očekuje se i odlazak, Jusića, Salčinovića, Burekovića,Popovića,Burekovića i Heće iz kluba s Bilinog polja, tako da će biti veoma neizvjesno s kojim će kadrom trener Elvedin Beganović ući u narednu sezonu Premijer lige BiH.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi