Još jedan kvalitetan igrač porijeklom iz BiH oblači dres Hrvatske?

Još jedan kvalitetan igrač porijeklom iz BiH oblači dres Hrvatske?

E. Škorić

Mladi napadač LASK-a iz Linza spreman je da zaigra za reprezentaciju Hrvatske.

Marko Raguž je ove sezone u Evropskoj ligi postigao pet pogodaka i pred mladim napadačem je očigledno uspješna karijera, a nedavno je protiv AZ Alkmaara zabio tri gola u dvije utakmice šesnaestine finala.

Ovaj 190 centimetara visoki napadač pruža sjajne partije u austrijskoj Bundesligi i samo je pitanje dana kada će krenuti put nekog jačeg evropskog kluba.

Marko je porijeklom iz Novog Travnika, ali zbog ratnih dešavanja njegovi roditelji su utočište pronašli u Austriji, gdje je i rođen. Sada može da bira - Austrija, Hrvatska ili BiH.

On je u razgovoru za Sportske novosti otkrio da do sada nije dobijao pozive iz Hrvatske ili BiH, a na pitanje da li bi igrao za reprezentaciju BiH, odgovara:

"Biti A reprezentativac jedne zemlje vrhunac je u karijeri svakog sportaša. Ja sam trenutačno član austrijske U-21 reprezentacije i meni je to čast. Mojoj obitelji i meni ova zemlja dala je mnogo. Čovjek mora biti zahvalan. Međutim, kako će se sve to razvijati ne znam, meni je najbitnije dobro igrati, zabijati golove, a sve što će doći čovjek ne može izbjeći".

A eventualni poziv Hrvatskog nogometnog saveza?

"Bila bi mi čast, ali ja o toj temi nisam baš puno razmišljao. Koncentriran sam na stvari i situacije na koje mogu utjecati".

U 35 mečeva ukupno je ove sezone Raguž postigao 11 golova, ali posebno se istakao s pet već spomenutih pogodaka u Evropskoj ligi.

Top Komentari

BiHScout
Igro sam protiv njega kad smo imali 14 godina, za mene to nije bosanac po ponasanju i ako uzme hrvatskin dres onda je to zato sto ga tako srce tjera
11 1
BaboBih
Pa neka igra za hrvatsku ako hoce, briga me
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi