Još jedan poraz i kraj: Burnley odlučuje o sudbini Josea Mourinha!
Bližili se posljednji meč Posebnog na klupi Uniteda? (Foto: EPA)

Zadnja šansa za Posebnog

Još jedan poraz i kraj: Burnley odlučuje o sudbini Josea Mourinha!

Midhat Šljivak

Jose Mourinho navodno se nalazi na korak od otkaza u Manchester Unitedu.

Crveni đavoli su katastrofalno ušli u novu sezonu. Imaju samo tri boda iz tri utakmice, a u ponedjeljak su na Old Traffordu poniženi od Tottenhama (0:3).

Imao je Mourinho žestok nastup nakon ovog poraza. Tražio je poštovanje medija jer je trenutno najtrofejniji trener u Premiershipu, ali tu mu neće previše pomoći ako izgubi i naredni meč.

Igrači i trenersko osoblje Uniteda uvjereni su da će klub portugalskom stručnjaku uručiti otkaz ako izgubi meč protiv Burnleyja koji se igra u nedjelju.

Neimenovani izvor iz kluba je za Daily Mail rekao je kako Jose ima podršku igrača, ali da svi vjeruju kako će mu klub u slučaju poraza dobiri otkaz.

"Svi govore kako će Jose uskoro biti bivši. Mnogi smatraju da bi mogao otići već nakon Burnleyja, ako izgubi meč. Drugi govore da mu je septembar posljednji mjesec na klupi. Ovakve stvari smo gledali i ranije. Klub će uvijek govoriti kako podržava Josea, ali vidjeli smo sve šta je bilo sa Louisom van Gaalom. Čak i igrači već razgovaraju međusobno o mogućem dolasku Zinedinea Zidanea", istakao je izvor Daily Maila iz Manchester Uniteda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mourinho ima podršku igrača. Svi su zaista jedinstveni, ali na kraju će presuditi Ed Woodward. Potpredsjednik Uniteda nije u dobrim odnosima sa Portugalcem, ali je pitanje da li će se vodećim ljudima kluba svidjeti da uruči otkaz čovjeku koji zarađuje 15 miliona funti godišnje.

Otkaz Posebnom je dakle poprilično bolna investicija za klub, ali i ranije su se dešavala veća iznenađenja kada su odlasci iz velikana evropskog fudbala u pitanju.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bicebice
Jasta Jose ux
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi