Još jedan poraz u nizu - Belgija +26

Pripremne utakmice bh. reprezentacije

Još jedan poraz u nizu - Belgija +26

M. Skaka

U pripremnim susretima košarkaške reprezentacije BiH, košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nije nam dala mnogo razloga za optimizam.

Večeras je od naše selekcije bolja bila ekipa Belgije koja je slavila rezultatom 81:55 (18:15, 21:18, 18:14, 24:8), a već sutra u 20.30 sati izabranici Sabita Hadžića suočiće se sa favoriziranom Francuskom.

U prvom poluvremenu susreta sa Belgijom, naša selekcija koliko-toliko je držala priključak pa je nakon dest minuta igre zaostatak bio samo tri poena (18:15), a na poluvremenu duplo od toga (39:33). Do velike prednosti Belgijanci su došli tek u zadnjoj četvrtini koju su dobili 24:8.

Najbolji u našoj selekciji bio je Mirza Teletović sa 16 poena i 4 skoka, dok je Belgiju predvodio Axel Hervelle sa 16 poena i 7 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.