Još jedan problem: Na ljeto 2021. godine nas očekuje nemoguć  raspored utakmica!

Kako će se to riješiti?

Još jedan problem: Na ljeto 2021. godine nas očekuje nemoguć raspored utakmica!

E. Čaušević
Teme:

UEFA je danas donijela odluku da odgodi Evropsko prvenstvo za ljeto naredne godine zbog pandemije koronavirusa koja je napravila haos u Evropi.

Donesena je odluka da se Euro igra narednog ljeta, te da se u ovom slučaju prednost da klupskim takmičenjima koji bi trebali biti odigrani do kraja šestog mjeseca ove godine.

Nakon odluke da se odgodi EP ubrzo je došla potvrda da se odgađa i Copa America koja se trebala igrati ovog ljeta. Također, i Copa America će se igrati narednog ljeta.

No, to stvara novi veliki problem zbog nevjerovatnog rasporeda kojeg imamo za narednog ljeta. Naime, 29. maja 2021. godine planirano je finale Lige prvaka, a od 2. do 6. juna bi se trebalo igrati doigravanje za osvajača Lige nacija.

Evropsko prvenstvo će se igrati od 11. juna do 11. jula 2021. godine, a isti termin ima i odigravanje Copa America. Šlag na kraju je Svjetsko klupsko prvenstvo koje je planirano da se više ne igra u zimskom već u ljetnom periodu. Trenutno plan je da se mečevi ovog takmičenja igraju od 17. juna do 4. jula.

Jasno je da ovaj raspored neće moći funkcionisati, te da ćemo sigurno vidjeti promjene. No, gorući problem trenutno je kako završiti tekuću sezonu, a o rasporedu mečeva na ljeto 2021. godine će se sigurno raspravljati nešto kasnije.

Top Komentari

AmirTenk
skontat ce oni novi virus do tad
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi