UEFA će oformiti dva tima koji će napraviti kalendar ostatka sezone

Nakon što je EP odgođeno

UEFA će oformiti dva tima koji će napraviti kalendar ostatka sezone

E. Čaušević
Teme:

Trenutno je u toku videokonferencija koju je UEFA organizovala sa svojim članicama, a prema prvim informacijama jasno je da se Evropsko prvenstvo neće igrati ovog ljeta.

Fudbalski savez Norveške objavio je na svojoj stranici da se EP odgađa, te da će se igrati narednog ljeta. L'Equipe piše da to znači da će UEFA dati zeleno svjetlo da se klupska prvenstva završe ove sezone.

Međutim, trenutno su sva klupska takmičenja suspendovana i nastavit će se kada se smiri situacija oko pandemije koronavirusa.

UEFA je također donijela odluku da će napraviti dvije radne grupe kojima će zadatak biti da naprave kalendar mečeva za Lige petice, te Ligu prvaka i Evropsku ligu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

No, o tim terminima će se razgovarati na narednom sastanku jer sada niko ne može sa sigurnošću reći kada bi se fudbal u Evropi mogao nastaviti.

Top Komentari

Dtox
A ostale lige ko **** i ako su ravnopravne clanice uefe. Malo im para
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi