Još jedan rutinski trijumf zagrebačkih Modrih

HNL

Još jedan rutinski trijumf zagrebačkih Modrih

Zagrebački Dinamo ostvario je još jedan rutinski trijumf, ovog puta nad Slaven Belupom na domaćem terenu rezultatom 3:0. 

Dinamo je od početka potpuno preuzeo inicijativu i gosti su vrlo teško izlazili iz svojih tridesetak metara. U 17. minuti s ruba šesnaesterca je pokušao Alen Halilović, ali je gostujući golman bio oprezan te je odbio loptu u korner.

Po mokrom i skliskom travnjaku igrači su imali problema sa kontrolom lopte što su domaćini pokušavali iskoristiti udarcima iz daljine, ali Pelin je bio siguran. Sredinom prvog poluvremena Soudani je lijepo prošao po desnoj strani i poslao povratnu loptu za Antolića, međutim u posljednji trenutak reagovala je odbrana gostiju.

Desetak minuta prije odlaska na odmor Halilović je nakon slobodnog udarca pronašao Ademija koji iz blizine šalje loptu preko gola. Napadi domaćina urodili su plodom u 39. minuti kada Brozović asistira za Soudanija, a on glavom zabija za 1:0.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Veliku priliku za izjednačenje propustio je Brlek koji je krenuo sam prema Ježini, ali je pucao vrlo loše. U nastavku susreta Zoran Mamić u igru je uveo i prvog strijelca lige Duju Čopa koji se oporavio od lakše povrede, a situacija na terenu je bila identična kao i u prvih 45 minuta, Dinamo je držao loptu i kružio oko zone Slaven Belupa s tek povremenim pokušajima iz daljine.

U samoj završnici susreta gosti su se raspali što je iskoristio Soudani za svoja nova dva pogotka. Prvo je u 83. minuti bio precizan nakon asistencije Pinta, a tri minute kasnije koristi jednu loptu koju je Pelin nespretno odbio i postavlja konačnih 3:0.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.