Još jedan Šahtarov Brazilac uskoro pravi sjajan transfer!

Svi imaju dobra iskustva s kupovinom u Donjecku

Još jedan Šahtarov Brazilac uskoro pravi sjajan transfer!

Ukrajinski Šahtar je u proteklih nekoliko godina doveo i prodao na desetine fudbalera iz Brazila, koji su se uvijek pokazivali kao prave investicije u Donjecku.

Nakon Williana, Luiza Adriana, Douglasa Coste i brojnih drugih, na dobrom putu da napravi spektakularan transfer je i Alex Teixeira.

Ovaj veznjak se u posljednje vrijeme povezuje sa odlaskom u PSG, Chelsea i Juventus, koji su ozbiljno zainteresovani za njegovo dovođenje.

"Znam da se za mene interesuju neki od najvećih evropskih klubova. Za sada ne želim mnogo govoriti o tome, jer trenutno ne razmišljam o tome. Na umu mi je samo odlazak na odmor u Brazil, a šta mi donosi budućnost, još ćemo vidjeti", izjavio je Teixeira.

Alex Teixeira je u Šahtar došao iz Vasca prije šest godina, a tada je bio plaćen šest miliona eura. Ne treba ni spominjati da je njegova trenutna cijena barem pet puta veća.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.