Eduardo da Silva napustio Flamengo i vraća se u Šahtar

Hrvatski napadač

Eduardo da Silva napustio Flamengo i vraća se u Šahtar

Bivši napadač hrvatske reprezentacije Eduardo da Silva završio je sa svojom avanturom u Flamengu i vratio se u ukrajinski Šahtar. 

Nekadašnji član londonskog Arsenala u dresu Flamenga je odigrao ukupno 49 utakmica u svim takmičenjima i postigao 14 pogodaka, a iako je imao važeći ugovor do kraja godine, u Riju su mu izašli u susret i dozvolili odlazak već sada.

"Uz sav respekt prema Flamengu, dobio sam sjajnu ponudu. Odlično poznajem državu, već sam tamo živio, moram misliti i na svoju porodicu", istakao je Eduardo.

Podsjećamo, Eduardo je napustio Šahtar prošlog ljeta nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu, a glavni razlog ležao je u velikoj želji da se vrati u domovinu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.