Još jedan šokantan kraj karijere: Uživao sam do kraja, ali novac mi više nije bitan

Benedikt Howedes otišao u penziju sa 32 godine

Još jedan šokantan kraj karijere: Uživao sam do kraja, ali novac mi više nije bitan

M. Šljivak

Nakon što je prije nekoliko dana svijet fudbala šokirao Andre Schurrle odlukom da se povuče u 29. godini, danas je karijeru okončao još jedan član šampionske generacije reprezentacije Njemačke iz 2014. godine.

Benedikt Howedes odlučio je završiti karijeru u 32. godini života, a o svojoj odlicu je za Der Spiegel rekao:

"Do kraja sam uživao u fudbalu. Teško je odustati, ali vjerovatno su koronavirus i utakmice iza zatvorenih vrata bile poruka koju sam čekao kako bih završio karijeru. Novac mi više nije bitan, dovoljno sam zaradio", rekao je Howedes.

Ovaj fudbaler je veći dio karijere proveo u Schalkeu, igrao je sezonu u Juventusu, a posljednje dvije godine bio je član Lokomotive iz Moskve.

Za selekciju Njemačke je nastupio 44 puta i zabio je dva gola, a svakako da mu je najveći uspjeh karijere osvajanje Svjetskog prvenstva 2014. godine u Brazilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije