Još jedan ubjedljiv poraz Ilidžanki

U dva susreta ukupan minus od 37 golova

Još jedan ubjedljiv poraz Ilidžanki

Adnan Beganović

Nakon što su jučer u prvom susretu 3. kola Challenge kupa izgubile od Knjaz Miloša čak sa 22 gola razlike (40:18), rukometašice Ilidže i u revanšu su pretpjele ubjedljiv poraz (36:21).

Dvije utakmice, dva poraza i minus od 37 golova skor je rukometašiuca Ilidže u duelu sa trenutno desetoplasiranom ekipom srbijanskog prvenstva.

I u revanš susretu rukometašice Knjaza su očitale lekciju Ilidžankama. Tokom svih 60 minuta domaće rukometašice bile su mnogo bolje i na kraju su sasvim zasluženo upisale ubjedljivu pobjedu.

Najefikasnije u redovima Knjaza bile su Tomić i Vasić sa po 6 golova, dok je kod Ilidže sa 9 golova najučinkovitija bila Mujagić.

Treba napomenuti da je trener domaće ekipe u revanš susretu priliku dao igračicama koje imaju manju minutažu, tako da najefikasnija sa jučerašnje utakmice, Pavlović (10 golova), nije ni ulazila u igru, dok Rajović (9 golova jučer) nije bila niti u zapisniku. Ilidžanke su također bile oslabljenje neigranjem najbolje igračice Najde Ribić, koja je jučer povrijedila prepone.

Challenge kup, 3. kolo:

Knjaz Miloš - Ilidža 36:21 (40:18)
KNJAZ MILOŠ: Tomić 6, Vasić, 6, Agutanović 4, Mrlješ 4, Radoičić 4, Kilibarda 3, Kuc 3, Ranković 3, Petrović 2, Tomković 1, Oljača, Pavlović, Rabata, Tomić, Ugrčić.
ILIDŽA: Mujagić 9, Brutus 3, Imširović 3, Bužo 2, Hadžiselimović 2, Mihajlović 2, Merdžanić, Muhić, Pavlović, Ribić, Škaljić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.