Još jedna bh. košarkaška noć
Kikanović je ponovo briljirao, ali je Zvezda poražena

Eurocup

Još jedna bh. košarkaška noć

Teme:

Još jedna velika noć naših košarkaša na evropskoj sceni. U utakmicama četvrtog kola Eurocupa posebno su briljirali Hasan Rizvić i Elmedin Kikanović, dok su ostali odigrali nešto skromnije, ali nikako loše.

Od klubova iz NLB lige samo je Crvena Zvezda poražena, dok su Zadar i Hemofarm slavili pobjede, ali još uvijek su daleko od prolaska dalje.

U grupi A Azovmash je bio bolji od Terama rezultatom 90:82. Kod pobjednika je fantastičnu utakmicu odigrao Hasan Rizvić koji je odigrao svih četrdeset minuta. Naš centar je upisao 24 poena, 11 skokova i 5 blokada.

"Bila je ovo mnogo teža utakmica od one u Italiji. Dobro smo pregledali utakmicu i pokušali ispraviti greške iz prethodne utakmice.Mislim da smo dobro ispoštovali zahtjeve našeg trenera i da smo odigrali dobru utakmicu. Bilo mi je vrlo teško igrati bez zamjene i nadam se da će uprava dovesti nekoga da mi pomogne", rekao je nakon utakmice Hasan Rizvić.

U drugoj utakmici ove grupe Galatasaray je sa 93:79 bio bolji od berlinske Albe u čijim redovima je Kenan Bajramović odigrao solidnu utakmicu (6 poena, 4 skoka, 3 asistencije).

Grupa B

Hemofarm je pobjedom na svom parketu nad Le Mansom 88:76 ostao u utrci za prolaz u drugi krug. Bojan Krstović je sa 16 poena bio najefikasniji, Goran Jagodnik je dodao 15, dok je Spencer sa 27 poena bio najefikasniji kod Le Mansa.

U drugoj utakmici ove grupe Pamesa je bila bolja od ruskog Triumpha rezultatom 85.60, a među četiri dvocifrena igrača prvo ime je bio Sergej Liščuk sa 18 poena.

Grupa C

U ovoj grupi su oba domaća tima slavila pobjede. Aris je sa 85:67 bio bolji od Siauliaija, dok je Zadar  bio bolji od jerusalemskog Hapoela rezultatom 86:69. Sjajnu utakmicu je kod Zadra odigrao Vladimer Boisa (21 poen, 14 skokova), dok je Micah Downs je dodao 16.

Grupa D

U grupi D su favoriti upisali sigurne pobjede. DKV Joventut je bio bolji od Besiktasa sa 108:92, dok je Unics Kazan slavio u gostima kod Telekom Bonna sa 66:62. Marko Popović je sa 19 poena bio prvo ime pobjedničkog tima.

Grupa E

Bilbao je opravdao ulogu favorita protiv Turk Telekoma pobijedivši sa 81:75. U drugoj utakmici je Spartak bio bolji od Charleroija u gostima rezultatom 68:50, a Goran Suton je u redovima Spartaka ostao bez poena za četiri minute koliko je igrao.

Grupa F

Cholet je na svom parketu bio bolji od Crvene Zvezde sa 79:70, a Beograđane je uništio odlični Samy Mejia koji je ubacio 35 poena, dok je kod Crvene Zvezde naš Elmedin Kikanović odigrao još jednu odličnu utakmicu (22 poena, 4 skoka, 1 blokada).

Benetton je nakon dugo vremena odigrao jednu utakmicu u skladu sa svojim imenom. Talijanski tim je slavio sa 102:69, a naš Jasmin Hukić je sudjelovao sa 4 poena i 2 skoka.

Grupa G

Nancy je na svom parketu bio bolji od Gran Canarije sa 67:55, dok je Turow također na domaćem parketu slavio pobjedu nad Panelliniosom sa 81:76.

Grupa H

Bamberg je slavio sigurnu pobjedu nad češkim Nymburkom rezultatom 85:73, a Ventspils je pomalo neočekivano poražen na svom parketu od Bielle sa 77:63.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.