Još jedna žrtva relija Dakar

Još jedna žrtva relija Dakar

A. Beganović

Francuski motociklist Thomas Bourgin (25) poginuo je uoči sedme etape relija Dakar koji danas prolazi kroz sjeverni dio Argentine, čime je postao treća žrtva ovogodišnjeg izdanja relija.

Mladi Francuz je poginuo prilikom sudara sa čileanskim policijskim automobilom kada je pokušao stići na start današnje etape.

"Nažalost, usprkos brzo liječničkoj intervenciji mladom motociklistu nije bilo pomoći. Detalji ove nesreće još uvijek se istražuju," potvrdili su organizatori relija.

Mladić iz Saint-Etiennea treća je žrtva ovogodišnjeg izdanja ove poznate auto-moto utrke. U srijedu su u sudaru vozila zaduženih za podršku takmičarima i dva taksija poginule dvije osobe, a sedam ih je teško povrijeđeno. Do nesreće je došlo u neposrednoj blizini granice između Perua i Čilea.

U 34 godine održavanja relija "Dakar" poginulo je 60 osoba, od toga njih 20 su bili gledatelji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.